22 Kasım 2018 Perşembe

EZKAR NO: 365/ 7


“..Es-Selâmü aleyküm ve rahmetu’l-lâh ”

“..E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm, Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.“

Allahu Ekber “..Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd..”

3 Adet *İhlâs Suresi* 1 Adet *Fatiha Suresi*

Yâ Rabbi! Havl ve kuvvetinden medetle okumayı ihsan ettiğin ihlâs ve Fatiha surelerinin rızana mazhar olma lütfunu bize lütfet..ve hasıl olan nur ve  sevabını;

“ Fahri Kâinat Ekmel-üt Tahiyyat Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (Aleyhissalâtü Vesselâm’ın).. bütün ervâh-ı neyyire ashâbı olan enbiyaların (Aleyhisselâm).. Ehl-i Beyt-in, Cihar-ı Yar-ı Güzin, Ashab-ı Bedir ,Uhud,Hendek ve diğer gaza ashâbı’nın ,Hassaten Seyyidu'ş-Şüheda Hz. Hamza’nın ve sair Sahabe-i Kiramın.. Şâh-ı Şehîdân Hazreti Hüseyin ve Kerbelâ  şehitlerinin.. (Rıdvânullahi Teâlâ Aleyhim Ecmaîn) Seyyidü'l-Sacidin Zeynelâbidîn (Radıyallahu Anhüm), Veysel Karanî (Rahimehullah) Hazretlerinin.. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî’nin, (Radıyallahu anh).. Gavs-ı Âzam Abdülkâdir Geylânî’nin (Kudduse Sırruhu), ve tüm   Kulûb-u Nûrâniye Aktabı olan Evliyâların ve Ukûl-u Münevvere Erbabı olan Asfiyâların.. Veş-Şüheda, Ves-Salihin, Vel-Arifin, Vel-Aşikinin..Ve Sıddîkîn denilen Mütebahhir, Müçtehid Muhakkiklerin.. Ahirete irtihâl eden Nur Talebelerinin (Rahmetullâhi-Aleyh)  ve tüm Ehl-i İmanın ervah-ı tayyibelerine hediye ettik haberdar ve hissedar et… Yâ Erhamerrâhimin…Âmin..Âmin..Âmin… 

1 Adet Âyetü’l-Kürsî,  3 Adet Felak Suresi,  3 Adet Nâs Suresi

*Bismillâhirrahmânirrahîm*,

“.. Tâ-sîn-mîm.. Ve ne’ûzü billâhil -aliyyil-azîmi min-el-maâzifi vel-ızati vel-mahzûrî * vel-mümâhaleti vel-ğımari ve min keydil-füccêri ve min havâdis-il-asrâni ve min şerril-ecerrâni..” Yâ hafîzu ihfeznâ…

*Allahümme Yâ Hayyû, Yâ Kayyûm, bike tehassantu fahminî bi himâyetî kifâyetî vikâyetî hakîkatî burhânî hırzî emânî* “*Bismillâhi*”…deyip ( 1 Fatiha Suresi ) okuyoruz.

“ ..Bismillâh-iş şâfi hüvallâhü..Bismillâh-il-kâfi hüvallâhü..Bismillâh-il-mu’âfî hüvallâhü.... ( *Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardi ve lâ fis-semâ’i ve hüves-semî-ul-aliym*  ( 3 defa )

*Ve ei’znî Yâ Rakıbû,Yâ Mucîbu,vahrusnî fî nefsî ve dînî ve ehlî ve malî ve veledî,ve dârî, bi kelâetî iâzetî iğâsetî “Ve leyse bidârrihim şey-en illâ bi-iżni(A)llâh*”

*Vahfeznî Yâ Hafîz,Yâ Vekîl,min beyni yedeyye ve min halfî vea’n yemînî ve a’n şimâlî ve min fevkî ve min tahtî bi vucûdî şuhûdî cûnûdî “Lehu mu’akkibâtun min beyni yedeyhi vemin ḣalfihi yahfezûnehu min emri(A)llâh*”

*Ve eskinnî Yâ Semî,Ya Aliym,Yâ Karîb,cennâti a’dn’ın ui’ddet lil muttekîn elleziyne “Da’vâhum fîhâ subhâneke-llâhumme vetehiyyetuhum fîhâ selâm(un) veâḣiru da’vâhum eni-lhamdu li(A)llâhi*”

Yâ Allâhû (3) ,Ya Dafiu (3) , Ya Mani (3) , Yâ Nâfi (3) , Yâ Rabbi (3) , Yâ Rahmân (3) , Yâ Rahîm. (3)

Allahümme innî kad âveytu ileyke ve men evâ ilâ rüknin şedîdîn. Hasbunallah vela havle vela kuvvete illa billah.Sübhane Rabbike Rabbil izzeti amma yesifun Ve selamun a’lal mürselîne velhamdu lillâhi rabbil â’lemîne Vebi Kudretike Bismillahirrahmanirrahim.İrfa’ kadrî veşrah sadrî ve yessir emrî verzuknî min haysu la ahtesibu bi fadlike ve keremike ve ihsânike ya men hu ya men hu ya men hu ya men huve. Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd.Hâ Mîm Ayn Sin Kâf.. Ve es’eluke bi cemâlil i’zzeti ve celâlil heybeti ve i’zzetil kudreti ve ceberûtil azameti en tec’aleni min i’badikes sâlihiyn ellezîne La havfun a’leyhim ve la hum yahzenûn..

Allahümme salli a’lâ seyyidinâ ve mevlânâ Muhammedin salâten tuhillu bîhâl u’kede ve tuferricu bihal kerbe ve teşrehu bihâs sudûre ve tuyessiru bîhâl umûre fiddunya vel âhireti ve a’lâ âlîhî ve sahbîhî ve sellim……..  (3 defa)

Allahu Ekber..Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.."

*Bismillâhirrahmânirrahîm*,

*Estağfirullah*  ( 100 defa ) …….."Rabbiğfir lî ve tüb aleyye inneke ente't-tevvâbü'r-rahîm." ( 1 defa )

E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm,Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm,fa‘lem ennehu ..” *Lâ ilâhe illa’llâh* ( 99 defa )Lâ ilâhe illa’llâh Muhammedün Resûlu’llâh ( 1 defa )

Değerli kardeşlerimiz; *okuduğumuz salavatlardan sonra Peygamber efendimize hitaben  1-2 satır bir şey yazılmasına gayret edelim inşallah*…

Bismillahirrahmanirrahîm..İnnellahe ve melâiketehû yusellûne ale'n-nebiy. Yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ…(Muhakkak ki Allah ve melekleri peygambere salât ederler. Ey iman edenler!(siz de)ona salât edin ve (ona)teslimiyetle selam verin).(Ahzab–56)………..Lebbeyk..

*Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed* ( 100 defa )

*Fe yekfîke ennellâhe sallâ bi nefsihî..Ve emlâkehû sallet aleyhi ve sellemet*……..( Bizzat Allah’ın ve meleklerinin ona salat ve selam getirmesi sana yeter).

Allah’ım! Sen; rahmetinin en efdalini ve bereketlerinin en büyüğünü, devamlı olarak, fazilet ve sayı bakımından selâmlarının en pâkini; İnsanî yaratılışların en şereflisi, imanî hakikatların toplanma mahalli, iyilik ve ihsan tecellilerinin Tur’u (tur dağı), Rahmanî sırların indiği yer, ilâhi memleketin civanı (güzeli), peygamberler zincirinin bağı, cevheri, resuller ordusunun başı, kereme mazhar enbiyalar kervanının kumandanı, bütün yaratılanların en efdali, yüce izzet sancağının hamili, en parlak şan ve şeref dizginlerinin maliki, ezele ait asırların şahidi, ilk geçmişlerin nurlarını gören, kıdem lisânının tercümanı, ilim, hilm (yumuşaklık, olgunluk) ve hikmetin kaynağı, cüz’i-külli cömertlik denilen cûd sırrının mazharı, ulvî-süflî bütün varlığın gözde insanı, iki âlemin cesedinin ruhu, dünya ve ahiret hayatının gözü ve özü, en yüce ubudiyet ve kulluk mertebelerine eriştiği ittifakla muhakkak olan, en seçkin makamların gerektirdiği ahlâkları taşıyan, halil-i âzam (en büyük dost) ve habib-i ekrem (en sevgili kerim) efendimiz, Abdulmuttalib oğlu Abdullah oğlu Muhammed’e ve cümle diğer enbiya ve resullere ve Onun Âline ve bütün Ashabına ve mukarreb meleklere, yer ve göklerin sakinlerinden Senin salih kullarına, indir (Allah bizden ve onlardan cümlemizden razı olsun) Zakirler zikrettikçe, gafiller gaflette kaldığı müddetçe, her göz açıp kapamada binler, binler selâmlar eyle. Her salavât hakkı için, bizlere mağfiret ve rahmet eyle, lütufta bulun.

“..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâ âtina fid'dunyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr.”

"..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb."

*Bismillâhirrahmânirrahîm*,

*Subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûn.. Ve selâmun alâl murselîn.. Vel hamdu lillâhi rabbil âlemin*……………*El Fatiha*.