21 Ağustos 2017 Pazartesi

ESMA'ÜL HÜSNA DERSİ-EL-ĞAFFÂR -EZKÂR No:114

 “ Es-Selâmü aleyküm ve rahmetu’l-lâh ”

“ Eûzübillâhimineşşeytânirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm “

 “ Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed "  ( 10 Defa)

“ 3 İhlas 1 Fâtiha Okuyoruz Ve Peygamber Efendimiz A.S.M’ın.. Tüm Peygamberlerin.. Ehl-i Beyt-i Nebevî ve Ezvac-ı Tahirat’ın ,Çâr Yâr-ı Güzîn’in Ve Sair Sahabe-i Kiramın.. Hassaten Bedir Ashabı, Uhud Ashabı, Suffa Ashabı, Rıdvan Ashabı (Radıyallahu Anhüm), Üstadımız Bediüzzaman R.A, Gavs-ı Âzam Abdülkâdir Geylânî K.S, Kutb-u Âzam Mâruf-u Kerhî  K.S, Kutb-u Azîm Hayâtü'l-Harrânî K.S  Hazretlerinin Ve ila cem’i ervahi-l evliya, ves-Sıddikin, veş-Şüheda, ves-Salihin, vel-Arifin, vel-Aşikin, Bütün Kur’an ve Nur Talebeleri’nin Ruhlarına Hediye Ediyoruz. “

……………………

1-Ayet-el Kürsi

1-Amenerrasulü

3-İhlâs Sûresi

3-Felâk Sûresi

3-Nâs Sûresi

“ Bismillâhirrahmânirrahim Kêf Hâ Yâ Ayn, Sâd.. Kêf Hâ Yâ Ayn, Sâd.. Kêf Hâ Yâ Ayn, Sâd..”

“ Bismillâhirrahmânirrahim Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf.. Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf.. Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf..

“ Bismillâhirrahmânirrahim Hâ Mîm, Hâ Mîm, Hâ Mîm, Hâ Mîm, Hâ Mîm, Hâ Mîm, Hâ Mîm..”

“ Hummel-emrü ve câ’en-nasru fe-aleynâ lâ yunsarûn.. “ ( 3 Defa )

“ Bismillâhirrahmânirrahîm.. Hâ mîm.. Tenzîlul kitâbi minallâhil azîzil alîm.. Gâfiriz zenbi ve kâbilit tevbi şedîdil ikâbi zît tavli, lâ ilâhe illâ hûve, ileyhil masîr…”

“ Tâ-sîn-mîm.. Ve ne’ûzü billâhil -aliyyil-azîmi min-el-maâzifi vel-ızati vel-mahzûrî ..vel-mümâhaleti vel-ğımari ve min keydil-füccêri ve min havâdis-il-asrâni ve min şerril-ecerrâni .. “

“ Yâ hafîzu Yâ hafîzu Yâ hafîzu ihfeznâ..”

“ Fallahü hayrun hafizan ve hüve erhamü'r-rahimin. ''

“ Hâfizû ales-salâvâti ves-salât-il vustâ ve kûmû lillâhi kânitîne..  in küllü nefsin lemmâ aleyhâ hâfizün..Ni’mel hâfizu Allâh .. yâ hâfizu .. ıhfeznâ min külli şerrin ve darrin … “

 “ Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm. Mâ şâAllah-ü kân. Lâ ilâhe illAllah-ü’l-melikü’l-hakku’l-mübîn. SübhânAllahi ve bi-hamdih. SübhânAllahi’l-azîm ve bi-hamdih ” (3 Defa)

“ Rabbi eûzu bike min hemezâtiş şeyâtîn.. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn…”(1 Defa)

“ Bismillahirrahmanirrahim ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm “ ( 3 Defa )

“ Bismillâh-iş şâfi hüvallâhü..

“ Bismillâh-il-kâfi hüvallâhü..

“ Bismillâh-il-mu’âfî hüvallâhü…( 1 defa )

“ Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardi ve lâ fis-semâ’i ve hüves-semî-ul-alim…” (3 Defa)

“ Sübhânellâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm. ” ( 3 Defa )

“ Hasbiyallâhü lâ ilahe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arş-il-aziym… “ ( 7 Defa )

“ Allâhümme einnî alâ zikrike ve şükrike ve hüsni İbâdetik ” (1 Defa)

………………….

“ BU GECE SAAT 22:30 İLE 23:30 ARASI ESMA’ÜL HÜSNA DERSİ VE EZKARIMIZ “

DERSİMİZ:

15-    EL-ĞAFFÂR

ANLAMI: Kulun işlediği günahları örten, örttüğü günahlar ile azarlamayı tekdiri âhirete terk edici ve günahları yargılayan manasına gelmektedir… Günahları - yubeddilullâhu seyyiâtihim hasenât /Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışlarda bulunanlar başka; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.” Furkan 70… -Sırrı ile sevaplara çeviren esma GAFUR esmasıdır, sorumluluk kalmayacak kadar silen esma AFÜVV esmasıdır. Kendisine yönelip tevbe edenlerin yönelişini kabul eden TEVVAB esmasıdır. Yani bu Esmaların her biri tüm yöneliş aşamalarındaki durumları karşılayan ve mukabele den mahiyete sahiptir. İstiğfar etmek, tekrar günah işlemek, bir günahtan pişman olmak ama işlemeye devam etmek, tevbe edip bir daha hiçbir şekilde günaha dönmemek gibi konu muhteliftir. İleride konu geldikçe işlenecektir inşallah.

“Rabbinizden mağfiret isteyin; çünkü gerçekten O, çok bağışlayandır.” (Nuh, 71/10)

BU İSİM İLE GENEL ANLAMDAKİ BAĞIMIZ:

En temel şekliyle kul kendisini ebediyen mutsuz edecek, aklını tazip edecek, kalbini taciz edecek, ruhunu sıkacak her çeşit seyyiattan sakınmak ve yüz kızartıcı neticesinden korunmak için bu ismin tecellisine muhtaç ve bağlıdır.

BU İSMİN HAKİKATİNE DAİR;

Rabbimiz ; bir çok sebepler ile günahlara giren kullarının kusurlarını ve ĞAFFÂR  ismi ile örter..ve bu örttüğü günahlarının pişmalıklarla,özürler ile bir daha işlememek iradesi ile terkini ister.Bunun için insana affedici bir çok esmasını yardımcı verir ve onu şefkati ile destekler. Bu meyanda bir çok müjdeli Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerif vardır…

Yani ĞAFFÂR esması yeniden başlamak için ayak bağı olacak dağınıklığı setreder….O’nun yardımı ile de muvaffak olunmasını destekler… Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm …

 ĞAFFÂR isminin hakikatinden bir diğer şube ise; mahlukatın icadı ile beraber onları, fenaya, yokluğu, hiçliğe, ademe, karanlıklara düşmekten koruyan ve zarar verecek şeylerden uzaklaştıran olmasıdır. Yani olumsuz durumlarla mahlûkatı arasına perde çeken, örtülmesi gereken şey neyse onun üzerini örten diyebiliriz…

BU ESMA-İ İLAHİYEDEN İYİ HUYLAR, ULVİ HİSLER, DOĞRU FİKİR VE GÜZEL DÜŞÜNCELER İLE YÜKSEK AHLÂK EDİNME;

Öncelikle insan kendi kusurlarından Ğaffar olan Rabbine sığınmalıdır. İşlediği hatalardan vazgeçmeye çalışmalıdır. Terk etmesi gereken tüm kötü durumları terk etmelidir. Ve tüm bu yönelişte onun yardımını dilemelidir. Çünkü bilmelidir ki kökünü kazıyamadığı, sürdürdüğü her günahın örtüsü ahirette kaldırılacaktır. Bu nedenle ahlakını güzelleştirecek ve günahları ve kusurları ile arasını açacak vaziyetlerde bulunmalıdır. Giriş bölümünde bahsettiğimiz gibi, günahlarından hiçbir iz bırakamayacak şekilde affa mazhar olmanın samimi dönüşünü yapmalıdır. ( Günahlarını severek işleyen kâfirler, münafıklar mevzumuzdan hariçtir.)

İkinci olarak; başkalarının kusurlarını gizlemek, örtmek, şahit olduğu ayıplarını setretmek, ifşa etmemek ve de kimsenin hatalarını araştırmamak hiçbir şekilde meşgul olmamaktır.

Üçüncü olarak ise biraz daha özel bir durumdan söz edebiliriz. Şöyle ki; Kişinin, imanı ve ameli muvaffakiyeti ile elde ettiği manevi makam ve halleri ihlas noktası ile gizlemesidir. Meziyetlerini kardeşleri mabeyninde setretmesi uhuvvetin inkişafı ve başka kabiliyetlerin tezahürü için ehemmiyetlidir. Yine bununla birlikte tahdis-i nimet olarak izharı önemlidir… gibi muhtelif mesail bulunmaktadır. İhlas Risalesi, Uhuvvet Risalesi ve Risale-i Nur’un Lahikaları ve derslerinde bu konu ile ilgili müşahhas örnekler vardır…. Okunmasını tavsiye ediyoruz inşallah…


EZKÂRIMIZ:

Bismillâhirrahmânirrahîm

" Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm "

“ Ve bihî nestaîn “

“ El hamdü lillahi rabbil âlemin. Vessalatü vesselâmü Ala Resûlina Muhammedin ve alâ âlihi vesahbihi ecmain.. ”

“ Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî “ ( 3 Defa)

“ Estağfirullâh “ ( 100 defa)

“ Bismillâhirrahmânirrahîm “

“ Allâhu lâ ilâhe illâ huve, lehul esmâul husnâ… “

“ YÂ ĞAFFÂR “ ( 100 defa hafif sesli ) 

“ YÂ ĞAFFÂR “ ( 70 defa kalbimizden sessiz )

“ Lâ İlâhe İllellâhül Melikül Hakkul Mübîn Muhammedün Rasûlüllâhi Sâdikul Va'dil Emîn “ ( 100 defa )

 “ Allahumme innî eûzu bike min munkerâti’l-ahlâki ve’l-a’mâli ve’l-ehvâ.” ( 3 Defa )

“ Subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesifûn  Ve selâmun alâl murselîn Vel hamdu lillâhi rabbil âlemin ”



El Fâtiha  / Allah Kabul Etsin