17 Mayıs 2017 Çarşamba

EZKÂR No:4

“..Es-Selâmü aleyküm ve rahmetu’l-lâh ”

“..E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm, Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.“

•    Fatiha Suresi ( 3 Defa )

Hazreti Enes (Radıyallahu Anh) in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir kere seferde konaklamıştı. Ashabından bir kişi yanına geldi, Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hemen ona döne­rek: "Sana Kur'an'ın en üstün suresini haber vereyim mi ?" buyurdu ve sonra Fatiha'yı okudu."

Âyetü’l-Kürsî ( 1 defa )

“Peygamber Efendimiz (S.a.v.) Bakara Suresi’nin sonunu (Amener Rasulü) ve Ayetel Kürsi’yi okuduğu zaman gülerdi ve “Onlar Arş’ın altındaki, Rahman’ın hazinesindendir.” buyururdu.”

•    İhlâs Suresi   ( 3 defa )

“Peygamberimiz (s.a.s), ashabına, “Sizden biriniz her gece Kur’ân’ın üçte birini okumaktan aciz olur mu? Buyurmuş, bu, onlara zor gelmiş ve ey Allah’ın Resûlü! Hangimizin buna gücü yeter? Demişlerdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.s), Kul hu vallâhü ahad Allahü’s-samed, Kur’ân’ın üçte biridir” buyurmuştur.”

•    Felak Suresi  ( 3 defa )
•    Nas Suresi     ( 3 defa )

"Akşam ve sabah olunca İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini üçer kere oku, onlar her şeye karşı sana yeter." Hz.Muhammed A.S.M

“Hz. Ayşe (r.a.) diyor ki: “Hz. Peygamber (s.a.s), her gece yatağa girdiği zaman iki elinin avucunu bir araya getirir, sonra ellerinin içine üfler ve kul hü vallâhü ahad, kul eûzü bi rabb’il felakı ve kul eûzü bi rabbi’n-nasi surelerini okur, sonra elleriyle elini, yüzünü ve vücudunun ulaşabildiği yerlerini mesh eder ve bunu üç defa yapardı.”

“..Bismillâh Rabbi eûzü bike min hemezâti'ş- şeyâtıyni ve eûzü bike rabbî en yahdurun . “

Allahu Ekber “..Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd..”

“..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâ âtina fid'dunyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr.”

"..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb."

"..Bismillâhirrahmânirrahîm..Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ.”

"..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbigfirlî ve li vâlideyye ve li men dehale beytiye mu’minen ve lil mu’minîne vel mu’minât (mu’minâti) ve lâ tezidiz zâlimîne illâ tebârâ..”

Allahu Ekber..“ Eûzü bikelimâtilllâhit tammeti min ğadabihi ve ıkâbihi ve şerri ıbâdihi ve min hemezâtiş şeyâtîni ve en yahdurûni ”…

“..Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardi ve lâ fis-semâ’i ve hüves-semî-ul-aliym” ( 3 defa )

“Osman b. Affan (r.a)’dan rivayet edilmiştir; dedi ki: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:“Herhangi bir kul, her günün sabahında ve her gecenin akşamında üç defa:“Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil ardı ve lâ fis-semâi ve hüves-Semî’ul-Alîm.”(O Allah’ın adıyla ki, O’nun adının yanında ne yeryüzünde, ne de gökte, hiçbir şey zarar veremez; O her şeyi işiten ve bilendir.)derse ona hiçbir şey zarar veremez.”

Allahu Ekber..Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.."



Bismillâhirrahmânirrahîm,

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm

Estağfirullâh ( 70 Defa )

Bismillâhirrahmânirrahîm,

“Ey efendilerin efendisi..Ey dualara cevap veren..Ey iyiliklerin sahibi..Ey dereceleri yükselten..Ey bereketleri büyük olan..Ey hataları bağışlayan..Ey belaları def eden..Ey sesleri işiten..Ey dilekleri veren..Ey sır ve gizlilikleri bilen..Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,..Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin….Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.

E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm,Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm,fa‘lem ennehu ..” lâ ilâhe illa’llâh ( 99 defa )Lâ ilâhe illa’llâh Muhammedün Resûlu’llâh ( 1 defa )

Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît, biyedihi’l-hayr ve hüve alâ külli şey’in kadîr (10 defa)

Bismillahirrahmanirrahîm..İnnellahe ve melâiketehû yusellûne ale'n-nebiy. Yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ………….. Lebbeyk.

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed ( 100 defa )

Subhânallah .. ( 33 defa ) Elhamdülillâh.. ( 33 defa ) Allâhu Ekber .. ( 33 defa )

“…Allâhümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidinâ Muhammed Salâten tüncînâ bihâ min-cemîı’l-ehvâli ve’l-âfat ve takdîlenâ bi-hâ cemîa’l-hâcât ve tutahhirunâ bi-hâ min-cemîı’s-seyyiât ve terfeunâ bi-hâ indeke a’le’dderacât ve tubelliğunâ bi-hâ aksâ’l-ğayât min cemîı’l-hayrâti fi’l-hayâti ve ba’del-memât. Âmin yâ Mucîbe’d-deavât ve’lhamdü lillâhi Rabbi’l-âlemîn.”

 “ Fahri Kâinat Ekmel-üt Tahiyyat Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (Aleyhissalâtü Vesselâm’ın).. Tüm Peygamberlerin (Aleyhisselâm).. Hamse-i Âl-i Abâ.. Ehl-i Beyt-i Nebevî, Cihar-ı Yar-ı Güzin, Seyyidu'ş-Şüheda Hz. Hamza ve sair Sahabe-i Kiramın.. Seyyidü'l-Sacidin Zeynelâbidîn (Radıyallahu Anhüm), Veysel Karanî (Rahimehullah) Hazretlerinin.. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî, (Radıyallahu anh).. Gavs-ı Âzam Abdülkâdir Geylânî (Kudduse sırruhu) Kutb-u Âzam Mâruf-u Kerhî  K.S, Kutb-u Azîm Hayâtü'l-Harrânî K.S  Hazretlerinin ervah-ı tayyibelerine.. Ahirete irtihâl eden Nur Talebelerinin (Rahmetullâhi-Aleyh) pak ruhlarına.. 3 İhlas 1 Fâtiha…

Subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesifûn  Ve selâmun alâl murselîn Vel hamdu lillâhi rabbil âlemin

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”Hz. Muhammed A.S.M


El Fatiha