22 Mayıs 2017 Pazartesi

EZKAR No:23

“..Es-Selâmü aleyküm ve rahmetu’l-lâh ”

“..E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm, Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.“

Allahu Ekber “..Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd..”

•    Fatiha Suresi  ( 1 Defa )
•    Âyetü’l-Kürsî  ( 1 defa )
•    İhlâs Suresi     ( 3 defa )
•    Felak Suresi   ( 3 defa )
•    Nas Suresi      ( 3 defa )

“..Bismillâh ..Rabbi eûzü bike min hemezâti'ş- şeyâtıyni ve eûzü bike rabbî en yahdurun . “

"..Bismillâhirrahmânirrahîm,Fallahu hayrun hafizen ve hüve erhamür rahimin "

“..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâ âtina fid'dunyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr.”

"..Bismillâhirrahmânirrahîm.. Rabbenâgfirlî ve li vâlideyye ve lil mu’minîne yevme yekûmul hisâb."

“.. Bismillâhillezî lâ yedurru me’asmihî şey’ün fil-ardi ve lâ fis-semâ’i ve hüves-semî-ul-aliym “ ( 3 defa )

Allahu Ekber..Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.."

Bismillâhirrahmânirrahîm,

Sen bütün kusurdan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin ey zerreden Arşa kadar her şeyi büyüklüğüyle kuşatan ve yüceliği bütün varlıklar tarafından tasdik edilen Azîmü’l-Muazzam!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey varlığıyla bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tuttuğu halde Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan ve bütün varlıklar tarafından daima hürmet edilen Kayyûmu’l-Mükerrem

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey kullarına peygamberler gönderen ve bütün ölüleri haşirde tek bir emirle diriltip huzurunda toplayan Bâis!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey kâinatta her şeyin bir sonu olduğu halde Kendisi bâkî olan ve bütün mülk ve servetin ezelî ve ebedî sahibi olan Vâris!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey gücü her şeye yeten ve hiçbir şey Kendisine ağır gelmeyen Kàdir!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey kâinattaki her şeyi sonsuz kudretine boyun eğdiren Muktedir!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey bütün sırları ve gizlilikleri bilen Âlim!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey yer ve göktekileri dirilten Bâis!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey Kendisine bütün yaratıkların ibadet ettiği Ma’bud!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey İlahî aşk ve cezbeyi takdir eden Mukaddir!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey Kendisine âfetler bulaşmayan!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey zamanları ve vakitleri meydana getiren! Kadrin yücedir. Zâlim ve müşriklerin söyledikleri şeylerden son derece uzak, yüce ve büyüksün!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey köle ve esirleri azât eden!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey sebepleri yaratan, sebep ve sonuca birlikte hükmeden!

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey Kendine asla ölüm ârız olmayan Hay ve Kayyûm! Zira Sen varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zâtî, ezelî ve ebedî olan Hay’sın; ve varlığınla bütün varlıkları düzenli bir şekilde ayakta tutan ve onlara bekà veren; fakat Kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan Kayyûm’sun.

Sen bütün kusurlardan, noksan sıfatlardan, aczden ve ortaktan münezzehsin, ey benim ve bütün insanların İlâhı!

Bizi bizzat Sen yarattın ve bizi, yarattığın varlıkların pek çoğundan üstün kıldın. Hamd ve nimet ancak Sana aittir!

Bolluk, genişlik, kudret ve yücelik ancak Sana mahsustur ve bütün nimetler de Sana aittir.

Sen sonsuz bereket ve hayırların sahibisin ey Rabbimiz, şanın pek yücedir! Senden af diliyor ve Sana tevbe ediyoruz.

Estağfirullah  ( 11 defa )

"Rabbiğfir lî ve tüb aleyye inneke ente't-tevvâbü'r-rahîm."

E‘ûzu bi’llâhi mine’ş-şeytâni’r-racîm,Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm,fa‘lem ennehu ..” lâ ilâhe illa’llâh ( 99 defa )Lâ ilâhe illa’llâh Muhammedün Resûlu’llâh ( 1 defa )

Bismillahirrahmanirrahîm..İnnellahe ve melâiketehû yusellûne ale'n-nebiy. Yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ………….. Lebbeyk.

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed ( 100 defa )

Bismillâhirrahmânirrahîm,

Ey bol nimet sahibi,Ey geniş rahmet sahibi,Ey tam hikmet sahibi,Ey kâmil kudret sahibi,Ey kesin hüccet sahibi,Ey açık ikram sahibi,Ey yüce sıfat sahibi,Ey daim izzet sahibi,Ey metin kuvvet sahibi,Ey geçmiş minnet sahibi,Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin.Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.

“Ey bizim ve her şeyin Rabbi olan Allah’ım! Beni ve âilemi dünya ve âhirette devamlı olarak Sana karşı ihlâslı eyle, ey Celâl ve İkram Sâhibi Allah’ım!”  Hz. Muhammed A.S.M

…..

Yâ Rabbi! Okumayı ihsan ettiğin ezkarımızı, rızanın tesir inamı ile bizden kabul buyur. Âmîn………..Lutuf ve sonsuz kereminle hasıl olan nurundan ve  sevabından;

 “ Fahri Kâinat Ekmel-üt Tahiyyat Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (Aleyhissalâtü Vesselâm’ın).. Tüm Peygamberlerin (Aleyhisselâm).. Hamse-i Âl-i Abâ.. Ehl-i Beyt-i Nebevî, Cihar-ı Yar-ı Güzin, Ashab-ı Bedir ,Uhud,Hendek ve diğer gaza ashabı’nın ,Hassaten Seyyidu'ş-Şüheda Hz. Hamza’nın ve sair Sahabe-i Kiramın.. Seyyidü'l-Sacidin Zeynelâbidîn (Radıyallahu Anhüm), Veysel Karanî (Rahimehullah) Hazretlerinin.. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî’nin, (Radıyallahu anh).. Gavs-ı Âzam Abdülkâdir Geylânî’nin (Kudduse sırruhu) ve tüm kulûb-u nûrâniye aktabı olan evliyâların ve ukûl-u münevvere erbabı olan asfiyâların.. sıddîkîn denilen mütebahhir, müçtehid muhakkiklerin.. seni sevenlerin, sevip sevdirdiklerinin, sana dost olanlarının,kurbiyet nuruna ve sevgine  erdirdiklerinin , rızan yolunda her şeyinden feragat edenlerin ervah-ı tayyibelerini.. Ahirete irtihâl eden Nur Talebelerinin (Rahmetullâhi-Aleyh)  ve tüm ehl-i imanın ruhlarını ve ruhlarımızı hissedar et…..Âmin..Âmin..Âmin…

…..

“(Geçmiş) ümmetler bana gösterildi. Peygamber gördüm, yanında üç-beş kişilik küçük bir grup vardı. Peygamber gördüm, yanında bir iki kişi bulunuyordu. Ve peygamber gördüm, yanında kimsecikler yoktu. Bu arada önüme büyük bir kalabalık çıktı. Kendi ümmetim sandım. Bana ‘Bunlar Mûsâ’nın ümmetidir, sen ufka bak!’ dediler. Baktım; (çok) büyük bir karaltı. ‘İşte bunlar senin ümmetindir. İçlerinden hesapsız-azabsız cennete girecek yetmiş bin kişi vardır’ dediler……. Hz. Muhammed A.S.M

Subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesifûn  Ve selâmun alâl murselîn Vel hamdu lillâhi rabbil âlemin



El Fatiha