19 Mart 2018 Pazartesi

ESMA VE SIFAT-I NEBİ NOTLARI - ( ŞAHİD-İ SADIK A.S.M ) / EZKÂR No: 316

“ Es-Selâmü aleyküm ve rahmetu’l-lâh ”

“ Eûzübillâhimineşşeytânirracîm.. Bismillâhirrahmânirrahîm “

“ Estağfirıullahe'l Azim min külli zenbin ve etubu ileyh (3 defa )

“*Allahu Ekber*…Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd..”

“ Ayet-el Kürsi..” ( 1-3-7 defa isteğe göre okunabilir)

“Fahri Kâinat Ekmel-üt Tahiyyat Peygamber Efendimiz (Aleyhissalâtü Vesselâm’ın).. Tüm Peygamberlerin (Aleyhisselâm).. Hamse-i Âl-i Abâ.. Ehl-i Beyt-i Nebevî, Cihar-ı Yar-ı Güzin ve sair Sahabe-i Kiramın.. (Radıyallahu Anhüm), Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî, (Radıyallahu anh).. Gavs-ı Âzam Abdülkâdir Geylânî (Kudduse sırruhu) Hazretlerinin ervah-ı tayyibelerine.. Ahirete irtihâl eden Nur Talebelerinin (Rahmetullâhi-Aleyh) pak ruhlarına.. 3 İhlas 1 Fâtiha…
….

“ Bismillâhirrahmânirrahim..”

Elhamdülillâhillezî ce’alel Kur’ane şifaen likülli elemin ve ce’alel ediyyatelmae sürete vel evradel meşhurate sebeben likülli sekümin ve dain bihusılil maksudin..

Allahümme innî eseluke bihakki hazihil aksamil azimeti .. entu’tinî ve hüvekeza keza yâ İlâhî yâ Samedî min indike mededî ve aleyke mu’temedî yâ Nasiru yâ Mübîn .. bi hakki İyyâke na'budu ve iyyâke nestaîn.. İhdinâs sırâtel mustakîm.. Sırâtallezîne en’amte aleyhim.. minen nebiyyîne ves sıddîkîne veş şuhedâi ves sâlihîn yâ Nasiru yâ Mübîn..ağsinî ala küllihalin bi kuvvetin..kudretike yâ Rahmânü yâ Rahîm yâ Allâhu yâ Hayyu  Kayyûm..  Zel-Celâli Vel-İkram yâ muğisî yâ muîn bi rahmetike yâ Erhamerrâhimin .. Allahümme ecib da’vetî ve hassil murâdî   sahibidda’vetil bedi.. bi hürmetil Muhammedinil Mustafa Sallallahü Aleyhi alâ âlihî ve eshâbihî ecmeîn Velhamdülillahi rabbil âlemin…

*Ve a’tıf kulûbel âlemiyne bi esrihâ*
*Aleyye ve elbisennî kabûlen bi şelmehet*

Baştan başa bütün mahlukatın gönüllerini bana lütufla çevir ve
Fettah isminle bana makbuliyet elbisesi giydir.

*Ve ellif kulûbel âlemîne cemîahâ*
*Alâ risâletin nûri ve e’tihâl kabûle bi şelmehet*

Dünyadaki herkesin kalplerini topluca risale-i nûr’a ısındır ve Fettah
isminle ona makbuliyet elbisesi giydir.(Üstad bir üstteki beyit yerine bunu okurmuş.)

*Ve yessir ümûrana yâ ilâhî ve a’tınâ*
*Minel ızzi vel ulyâ bi şemhın ve eşhamet*

Yâ ilahi! Selam ismin hürmetine işlerimizi kolaylaştır ve bize izzet ve yücelik ver.


*Allahu Ekber*…Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.."

*“ESMA VE SIFAT-I NEBİ ( A.S.M ) HAKKINDA NOTLAR”*

 “ Bismillâhirrahmânirrahim..”

127 - *ŞAHİD-İ SADIK* *(A.S.M)*

Anlamı: Hak ve hakikate tanık, doğru sözleri buna şahitlik eden Hz. Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm.

Allah’tan başka hak bir ilâhın bulunmadığını kalben tasdik ve lisanen ikrar ettiğime, bütün gören ve görünen eşyayı şahit gösteriyorum.

Öyle bir Allah ki, vücub-u vücuduna ve Vahid, Ehad, Ferd, Samed olduğuna Hazret-i Muhammed (a.s.m.) bir şahid-i sadık ve bir burhan-ı nâtıktır.   Mesnevi-i Nuriye / Katre

*BU İSMİN/SIFATIN HAKİKATİNE DAİR;*

… Mârifetullah ( Allah’ı bilme ve tanıma ) denilen kâbe-i kemâlâta ( mükemmel ve eşsiz güzelliklerin merkezine)  giden minhacların (yolların) en müstakim ve en metini, Sahib-i Medine-i Münevvere Aleyhisselâtü Vesselâm yaptığı tarik-i hadid-i beyzâsıdır ki,( nurlu ve parlak demiryolu) ruh-u hidayet hükmünde olan Muhammed Aleyhisselâtü Vesselâm, avâlim-i gaybın ( gözle görülmeyen alemlerin)  mişkât  ( kandili ) ve zücacesi ( Işığı mükemmel olarak gösteren cam fanus) hükmünde olan kalbinin mâkes ( ayna ve yansıma yeri) ve tercümanı makamında olan lisan-ı sâdıkı, (doğru söyleyen lisanı) berahin-i Sâniin ( herşeyin mükemmel ve sanatlı yaratan Allah’ın varlık delilerinin) en sadık bir delil-i zihayat ( canlı delili)  ve bir hüccet-i nâtıka ( kanuşan delili ) ve bir burhan-ı fasihtir (hatasız olarak söyleyen,Açık ve güzel ifade eden delildir). . Evet, hem zâtı, hem lisanı birer burhan-ı neyyirdir. ( parlak nurlu delildir) Neam, ( evet öyledir ) hilkat tarafından zât-ı Muhammed burhan-ı bâhirdir. ( aşikâr delildir) Hakikat canibinden lisanı, şahid-i sadıktır. Evet, Muhammed Aleyhisselâtü Vesselâm hem Sânie, hem nübüvvete, hem haşre, hem hakka, hem hakikate bir hüccet-i katıadır. (Bir şeyin doğruluğunu şeksiz, şüphesiz isbata vesile olandır) *Allah’ım, Senin Vücub-u Vücuduna delâlet eden Muhammed’e (a.s.m.) salât ve selam et*.  Muhakemat

*SÜNNET-İ SENİYE NOKTASINDA BU İSİMDEN/SIFATTAN HİSSEMİZ;*

*Dünya ve âhirette ebedî ve daimî süruru isteyen, iman dairesindeki terbiye-i Muhammediyeyi (a.s.m.) kendine rehber etmek gerektir*.  Sözler

*SALÂVAT-I ŞERİFEMİZ*

*Bismillâhirrahmânirrahîm*,

*İnnellahe ve melâiketehû yusellûne ale'n-nebiy. Yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ*. *Lebbeyk*.

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât Âmin yâ mücîbed deavât, vel hamdü lillâhi rabbil âlemin”

“ Sübhânellâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm. ”

“ Lâ ilâhe illallahu vahdehû lâ şerike leh. Lehul mulku ve lehul hamdu yuhyî ve yumît.Biyedihil hayr ve huve alâ kulli şey’in kadîr..”  ( 10 defa )

*Bismillahirrahmanirrahim*,

*Fa'lem ennehu* ( 1 defa) *Lâ ilâhe illâllâh* ( 99 ) *Lâ ilâhe illâllâh Muhammedün Resulallah* ( 1 Defa )

*BİR MİLYON SALÂT BİR MİLYON SELÂM SENİN ÜZERİNE OLSUN EY ŞAHİD-İ SADIK OLAN HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHÜ ALEYHİ VE SELLEM* ( 3 defa )

*Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed* ( 100 defa )

*Subhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesifûn  Ve selâmun alâl murselîn Vel hamdu lillâhi rabbil âlemin*


El Fâtiha  / Allah Kabul Etsin




.